Amanda Ginsburg

”Inte sedan Monica Zetterlund har jazz på svenska låtit så chosefri och självklar som när Amanda sjunger.”

2017 var ett händelserikt år för Amanda Ginsburg. Skivbolaget Ladybird (Naxos) fick snabbt upp ögonen för henne och en första singel, ”Havsmelodi”, släpptes i våren 2017. Efter att ha blivit nominerad till Årets Nykomling av P2 Jazzkatten kom hon i höstas ut med ännu en singel, ”Flykten från vardagen” som gästades av Nils Landgren. Den 2a februari släpptes debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” och omvärlden dröjde inte med sin förtjusning.

Den 2a maj i år mottog Amanda Olle Adolphsons stipendium på 25 000 kronor med motiveringen: Inte sedan Monica Zetterlund har jazz på svenska låtit så chosefri och självklar som när Amanda sjunger.”

DNs Johannes Cornell gav albumet en 4a i betyg och skrev: Det är musik som vinner mycket på just språket, men tilltalet är också musikaliskt okonstlat och direkt… Men Ginsburg har sin egen timbre och en närhet till sin musik och sina texter som känns distinkt personlig.

Amanda är uppvuxen i Stockholm, ett sladdbarn i en stor musikalisk familj. Trots att hon har studerat musik sen hon var tio år kom drömmen om en musikkarriär först efter att hon tog studenten vid musiklinjen på Södra Latin. Hösten 2011 började Amanda på jazzmusikerprogrammet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och där kom också en chans och en längtan efter att skapa ett eget uttryck genom musiken.

Amanda Ginsburg! Missa inte henne på lördagen!

Please follow and like us:

Kommentera

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://neworleansfestivalen.se/2018/07/17/amanda-ginsburg">
Twitter